X Menu sluiten

Taal

tsc
blog

/media/26562/logo-unica.jpg
Bedankt!

Op ons terrein staan veel gebouwen en containers. Onlangs heeft het bedrijf Unica Building Services een container kosteloos beschikbaar gesteld. Het Safety Field Lab zal deze gaan gebruiken voor opslag van materiaal. We zijn Unica Building Services hier natuurlijk zeer erkentelijk voor en brengen via deze weg onze dank over.

 


21-9-2018 00:00:00
Safety Field Lab

tweet


safetycampusvrt
🚨De open dag #TechnologyBase start vandaag om 11:00 uur! Wij zijn er klaar voor, jij ook? Trek goede (wandel)schoen… twitter.com/i/web/status/1…
16-9-2018 08:20:48
safetycampusvrt

tweet


safetycampusvrt
Op de Open Dag Technology Base as zondag organiseert Twente Safety Campus een Veiligheidsdag, waar je van alles kun… twitter.com/i/web/status/1…
13-9-2018 18:35:49
safetycampusvrt
tsc
blog
FlRaB0MigBg

Relatiedag Aqua +

Op 16 mei organiseerde Aqua+ haar relatiedag bij ons op de Twente Safety Campus. Zij kregen onder andere een rondleiding op het terrein, een workshop brandgedrag en brandonderzoek. En natuurlijk werd ook nog de Risk Factory bekeken. Ze maakten een mooie impressie van de dag.


12-9-2018 00:00:00
Safety Field Lab
tsc
blog
tldlnmrJ4Uk
/media/26556/16juli5web.jpg
Eerste trainingsprogramma voor drones afgerond!

Brandweermensen uit Rijssen en Vriezenveen hebben onlangs de opleiding voor sensorbedienaar en waarnemer gevolgd van de Brainbox Drones. De opleiding wordt sinds kort aangeboden op de Twente Safety Campus en wordt verzorgd door instructeurs en piloten van de brandweer.

Het programma bestond uit een theoretisch deel en praktijkoefeningen. Naast de wet- en regelgeving komen sensorbediening, vluchtvoorbereiding en de noodprocedure aan bod. Daarnaast werden scenario’s getraind waarbij de drone werd ingezet. De opleiding werd door alle tien de deelnemers met succes afgerond.

De brandweermensen worden toegevoegd aan het drone-team van Brandweer Twente. Het team bestaat uit een gezagvoerder, piloot, sensorbedienaar en waarnemer. De brandweer in Twente heeft in de afgelopen jaren samen met de brandweer Midden West Brabant een pilot voor de brandweer in Nederland uitgevoerd. Deze kennis en ervaringen zijn gebruikt voor het vliegen met drones door de brandweer in heel Nederland. De bedoeling is dar er zeven droneteams komen. Lees er meer over op: : https://www.brandweer.nl/ons-werk/drones-bij-de-brandweer

Ook een training volgen?

De Twente Safety Campus is de ideale locatie om het trainingsprogramma Brainbox Drones te volgen. We beschikken over verschillende oefenobjecten voor realistische trainingen waar verschillende praktijkscenario’s getraind kunnen worden. Denk dan aan het inzetten van drones bij scenario’s als brand, hulpverlening en IBGS. Om te mogen vliegen met drones wordt gezorgd voor de noodzakelijke ontheffingen. Meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op de website van Troned.


16-7-2018 00:00:00
Troned