X Menu sluiten

Taal


tweet


safetycampusvrt
RT @RiskFactoryNL: Vandaag de officiële opening van een tweede Risk Factory in Nederland. Felicitaties vanuit Twente aan @RiskFactoryLN 🎉🎉.…
24-5-2019 14:19:09
safetycampusvrt

tweet


safetycampusvrt
Deze middag wordt er aan alle betrokkenen van het unieke keuzedeel Brandveiligheid van het @rocvantwente getoond ho… twitter.com/i/web/status/1…
23-5-2019 11:36:19
safetycampusvrt

tweet


safetycampusvrt
24 mensen uit 13 verschillende landen zijn vandaag aanwezig bij het internationale congres voor brandonderzoek🔥 bij… twitter.com/i/web/status/1…
22-5-2019 10:13:11
safetycampusvrt
tsc
blog

/media/26596/img_1249.jpg
Internationaal brandonderzoek congres

Van 21 tot en met 23 mei vindt het internationale congres voor brandonderzoek plaats. Op 22 mei ontvangt de Twente Safety Campus De CTIF Fire investigation workgroup. Deze groep bestaat uit 24 mensen uit 13 verschillende landen. Sinds 2016 is er een jaarlijkse ontmoeting. Eerder was die in Hongarije en Tsjechië.

De dag begon met het welkomstwoord van Berczi Laszlo (President CTIF Fire Investigation Working Group) en Ronald Pellewever (Sectorhoofd Brandveiligheid, Brandweer Twente). Daarna hield elk land een korte pitch.

In de middag vonden er drie workshops plaats:

Workshop 1
Fire investigation
Een real-time workshop waarbij je kon ervaren hoe 3D brandonderzoek in zijn werking gaat
Dat gebeurd door middel van een 3D bril, maar ook door foto’s te maken met drones. Zo kan een plaats delict goed vastgelegd worden voor nader onderzoek.

Workshop 2
How to identify lessons learned/Burn to learn
Waar is brandonderzoek goed voor en wie heeft er wat aan? In deze workshop werd verteld hoe brandonderzoek bijdraagt aan de expertise van de brandweer. Er werd o.a. een brandproef gedaan om de theorie kracht bij te zetten en te laten zien hoe het werkt.

Workshop 3
How to remain competent
Op het Troned gedeelte van de Twente Safety Campus staat het brandonderzoek gebouw. Daar worden scenario’s gebrand waar Saxion studenten naderhand onderzoek doen naar de oorzaak.
Tijdens deze workshop wordt er uitleg gegeven over het brandonderzoek gebouw, hoe brandonderzoekers opgeleid worden en zijn er studenten bezig met onderzoeken.

Op deze manier hebben de buitenlandse brandonderzoekers goed kunnen proeven van hoe in Nederland het brandonderzoeken werkt. Het wekt leuke discussies op waardoor iedereen van elkaar kan leren. Dat is tenslotte het doel van dit congres.


22-5-2019 00:00:00
Twente Safety Campus

tweet


safetycampusvrt
RT @StephanWevers: Vanmiddag een bijeenkomst gehad met Duitse collega’s uit Niedersaksen over toekomstige samenwerking @TRONED1 @SafetyCamp…
13-5-2019 17:51:46
safetycampusvrt